Erőteljesebb és automatikus zajszintméréssel indul a Sziget fesztivál. Erről adott ki tájékoztatót a IV. kerület önkormányzata.

A nagyszínpad a szokott helyén lesz, este 11 óráig tartó műsorral. Ezután a programok kisebb, zárt, halkabb helyszíneken zajlanak tovább.

A fesztiválon limiter rendszer működik, ami automatikusan a megengedett zajszintre korlátozza a színpadok és a zenés kocsmák hangerejét. A fesztivál környezetében idén is lesz független zajmérés. Ha mégis zajtúllépést tapasztal, idén is tehet bejelentést a Sziget bármikor ingyenesen hívható zajpanasz vonalán, amelynek száma: 06 80 315 000.

Emellett online is lehet követni a zajszint aktuális állását: https://noisemonitor.prevenciokft.hu/sziget/2023


Rocker Boyler

A Sziget Fesztivál egyike a világ egyik legnagyobb és legrangosabb zenei és kulturális eseményeinek. A fesztivál hosszú történettel rendelkezik, és az évek során számos változáson ment keresztül. Itt van egy áttekintés a Sziget Fesztivál történetéről:

Az Első Évek (1993-1995):

  • A Sziget Fesztivált 1993-ban rendezték meg először Budapesten, a Hajógyári-szigeten. Az esemény célja a politikai változásokat követően új kulturális és zenei tér létrehozása volt.
  • Az első évben még „Diákszigetként” indult, azonban rövidesen átnevezték „Sziget Fesztiválra”. Az esemény a kulturális sokszínűségre, a zenei és művészeti programokra és a társadalmi aktivizmusra helyezte a hangsúlyt.

A Növekedés és Fejlődés (1996-2000):

  • Az első évek sikerei után a fesztivál növekedni kezdett, és a nemzetközi közönség is vonzódni kezdett hozzá.
  • A fesztivál a 2000-es évek elejére már olyan neves előadókat hívott meg, mint a Korn, a Placebo és a Prodigy, ami tovább növelte népszerűségét.

A 2000-es Évek:

  • A 2000-es évek során a Sziget Fesztivál a világ egyik legnagyobb fesztiváljává vált, ahol minden évben több száz előadó lép fel különböző zenei műfajokban.
  • A fesztivál tematikus kempingeket és kulturális programokat is kínált, beleértve színházat, cirkuszt és művészeti kiállításokat is.

Az Utóbbi Évek (2010-től napjainkig):

  • A Sziget Fesztivál a 2010-es évektől kezdve továbbra is dinamikusan nőtt, szélesítve a zenei kínálatot és az egyéb programokat.
  • A fesztivál előadói között olyan világhírű sztárok is szerepelnek, mint Ed Sheeran, Rihanna, Arctic Monkeys és Kendrick Lamar.
  • A környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás is fontos szerepet játszik a fesztivál üzenetében.

Az évtizedek során a Sziget Fesztivál a maga egyedi hangulatával, változatos zenei kínálatával és a kultúrák találkozásának színterévé vált. A fesztivál nem csak a zenéről szól, hanem kulturális, művészeti és társadalmi élményeket is nyújt a résztvevőknek, akik minden évben a világ minden tájáról érkeznek a Hajógyári-szigetre, hogy részesei lehessenek ennek a különleges eseménynek.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .