Keleti Ágnes sportcsarnok

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászról nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet.

    A klub szerdai tájékoztatása szerint az UTE-nál hagyomány, hogy a tornaszakosztály növendékei műsorral köszöntik születésnapján Keleti Ágnest. A koronavírus-járvány miatt az Újpesti Dózsa egykori sportolója ezúttal személyesen nem lehetett jelen a Szilágyi utcai teremben, így a gyerekek videoüzenettel köszöntötték fel szombaton esedékes századik születésnapja alkalmából.

Kép forrása. http://www.utetorna.hu/


    Őze István klubigazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, az elnökség elfogadta a javaslatát, Keleti pedig beleegyezett, hogy az ő nevét viselje a létesítmény.

 

„Nagyon örült, meghatódott, és megtisztelőnek érezte, hogy azt a termet, ahol a gyerekek minden évben köszönteni szokták a születésnapján, róla nevezik el. A járványhelyzet elmúltával szép avatóünnepséget tartunk, és reméljük, azon ő is részt fog venni, ugyanolyan jó egészségben, amilyenben most van”

 

– nyilatkozta Őze István.


    A 2012-es londoni olimpia aranyérmese, az UTE tornásza, Berki Krisztián úgy fogalmazott, nagyon boldoggá teszi, hogy személyesen ismerheti Keletit, és sokszor tudott vele találkozni.

 

 „A hősök és a legendák köztünk járnak, Ági néni még aktívan itt van. Nagyon szeretem a vidámságát és az életfelfogását, és külön öröm számomra, hogy ugyanabból a sportágból jövünk.Tudom, hogy az egy olimpiai aranyamat milyen nehezen tudtam megnyerni, ő viszont öttel büszkélkedhet. Igazándiból fel sem tudom mérni ép ésszel, hogy akkor mennyi munkával járt ez”

 

– vélekedett az M1-en a lólengés specialistája.


    Hozzátette, az eredmények örökké velük, a sportolókkal élnek, és bízik benne, hogy a gyerekek az arcokat is hozzájuk tudják kötni. Ilyen szempontból szerencsésnek tartja, hogy a mai online világban könnyebb rákeresni egy-egy idősebb versenyzőre az interneten.

Sport