Vizsgálatot rendelt el a fővárosi önkormányzat a Baross utcai idősek otthona Csokonai utcai telephelyén, mert az elvégzett koronavírustesztek magas arányú fertőzöttséget mutattak. Az intézmény vezetőjét a vizsgálat lezárásig felfüggesztették – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

budapestrovarirtas Kártevőirtás, Rovarirtás, Rágcsálóirtás

  • Lorem ipsum dolor sit amet
    by mrhalyog on 2019.04.02. at 07:55

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Nam aliquam sem et tortor consequat id porta.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek az újpesti telephelyen; a tesztek eredményei folyamatosan érkeznek és „nagyon nagy pozitivitási arányt” tartalmaznak – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fenntartó fővárosi önkormányzat egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét rendelte ki a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére.
Közölték, az önkormányzat a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza a többi közt a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását és a negatív gondozottak elkülönítését – áll a kommünikében.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .