Rózsa utca felújítás

Indulhat a Rózsa utca felújítása a kerületünkben

Javában tart a IV. kerületi Rózsa utca felújítási munkájának előkészítése, a SWIETELSKY Magyarország Kft. várhatóan június 7-én veszi át a munkaterületet, és megkezdődhet a kivitelezés az újpesti útszakaszon. A beruházásnak köszönhetően a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út között a teljes burkolat megújul.

Jelentős szakaszához ért a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója, a június 7-i munkaterület-átadás után elkezdődhetnek a helyszíni kiviteli munkák. A projekt keretében megújul a burkolat a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, továbbá átépül – így pedig biztonságosabb lesz – a Rózsa utca–Árpád út csomópont. Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca–Deák Ferenc utca–Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik. Az autóbusz-megállóhelyeken kicserélik az utasvárókat, és ezen a szakaszon bazaltbeton-burkolat épül, így megakadályozható a nyomvályú kialakulása.

A munkavégzés ideje alatt a Rózsa utca érintett szakaszán forgalomkorlátozás lesz, nem lehet majd gépjárművel parkolni (a társasházak előtti parkolókban természetesen továbbra is megengedett a parkolás). A Rózsa utca közvilágítása és a járdaburkolat is megújul, ezért a munkavégzés idejére korlátozzák a gyalogosforgalmat, s a gyalog közlekedők csak a lakóházak melletti járdákat használhatják.

Az első ütemben a kivitelező a Rózsa utca páratlan, Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet felőli oldalán kezdi meg a munkát. A kétirányú forgalmat az utca páros, Kozma Lajos Faipari Technikum felőli oldalán tartják fenn. Az Árpád út–Rózsa utca csomópontjának átépítése is több lépésben történik, kérjük, hogy figyeljék a kihelyezett táblákat, és fokozott óvatossággal közelítsék meg a csomópontot!

A kiviteli munkákról és azok ütemezéséről, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

Budapesti Közlekedési Központ


Comments are closed.