Az első helyett csak a második selejtezőkörben kell csatlakoznia a kupagyőztes Újpestnek a harmadik számú európai klubsorozatban.

A lila-fehérek eredetileg már korábban, július elején megkezdték volna a nemzetközi szereplést, ám mivel a spanyol Villareal hatalmas meglepetésre megnyerte ez Európa Ligát, helye felszabadult az Európai Konferencia Liga playoff-körében.

Ez persze azt is jelenti, hogy rögtön egy nehezebb ellenfél is jöhet: csapatunk az első körben kiemelt lett volna, a másodikban viszont nem lesz az, így akár a Dunaszerdahely, a Sepsi OSK vagy az Eszék is szembejöhet a sorsoláson.

A második kör sorsolását már az EB ideje alatt, június 16-án készítik majd el. Előtte épp egy nappal lesz az első kör sorsolása, így akkor már azt is tudhatjuk, melyik két csapat közül kerülhet ki a második körös ellenfél.

Az Újpest utoljára 2018 nyarán szerepelt nemzetközi porondon, akkor is kupagyőztesként, még az EL-selejtezőben indult. A Nyeftcsi Bakun még simán túllépett a csapat, utána azonban egy más szint, a kétezres évek végén az EL-t háromszor is megnyerő Sevilla következett.

Európai Konferencia Ligaeurópai szereplésÚjpest FC

Címlapfotó forrása Újpest FC Média


5600cookie-checkEgy körből kimaradunk – az első helyett csak a második selejtezőkörben kell csatlakozni