Idén sem kell december 24-éig várni, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk: november 29-én nyit az Újpesti Karácsonyi Vásár a Szent István téren, ahol négy hétvégén át koncertek, gyermekprogramok és kulináris élvezetek várnak az újpesti családokra.

November 30-án Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép elsőként a karácsonyi vásár színpadára. A Barátok közt című sorozattal országosan ismertté vált színésznő és zenekara 2006 óta népszerűsíti a gyermekvers-irodalmat. Este 5 órától is egy olyan előadó szórakoztatja a közönséget, aki nem igényel külön bemutatást: Kállay-Saunders Andrást a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójaként egész Európa megismerhette. Újpestre nem egyedül, hanem a Middletonz nevű formáció tagjaként érkezik. A karácsonyi vásár nyitónapját az eklektikus stílusáról ismert The Carbonfools zárja. A DJ Titusz vezette együttes zenéjében az elektronikus és a tánczene alkot táncra csábító, izgalmas elegyet.

A vasárnap a nyugodtabb, meghittebb dallamok jegyében telik. 16 órakor klasszikus karácsonyi melódiák csendülnek fel swinges-rézfúvós hangszerelésben a Daniel Speer Brass előadásában (Swing Karácsony), este pedig egy visszatérő vendég, a Fonogram-díjas Janicsák Veca lép fel.

Bronzhétvégén sem fogunk unatkozni, sőt, még sűrűbb programokkal vár mindenkit Újpest központja. Az interaktív mesekoncert és a Younity Dance Company látványos táncbemutatója mellett természetesen szombaton is a koncerteké lesz a főszerep. 16:30-tól a különleges énekhanggal megáldott Keresztes Ildikó érkezik a színpadra, este pedig az Oláh Gergő vezette Roma Soul fogja bemutatni, milyen az, amikor az ősi, autentikus roma zene a legmodernebb hangzással ötvöződik. Bronzvasárnap ismét egy olyan előadót köszönthetünk, aki pár éve már elvarázsolta az újpesti közönséget: 17 órától Odett fog arról énekelni, hogy „Van az a pillanat”. A napot Túri Lajos, azaz Lui fellépése zárja, aki közel negyvenéves pályafutása során körbeturnézta az egész világot, és egykoron a pesti éjszakai mulatók egyik legnagyobb sztárja volt. Nincs újpesti karácsony gyerekprogramok és Meseváros nélkül. A téren idén is ügyességi játékok, kézműves-foglalkozások és betlehemes bábelőadások várják a legkisebbeket. A hétvége mindkét napján, este 6 órakor diavetítéses meseolvasás is lesz.

1510cookie-checkKarácsonyi vásár sztrárokkal

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .