Péni István döntőbe jutott a férfi légpuskások között az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság hétfői versenynapján, míg Pekler Zalán tizedik lett az alapversenyben, ezzel lemaradt az olimpiai kvótáról.

    A légpuskában címvédő, mindkét olimpiai számban világranglista-vezető, és tokiói indulási joggal rendelkező Péni a viadal honlapja szerint 629,9 kört lőtt az alapversenyben, ezzel a harmadik helyen jutott a fináléba.

A sportlövő az indiai világkupán pozitív doppingmintát adott, de a gyanú szerint Sidi Péter manipulálta a vitaminjait, így Pénit a nemzetközi szövetség (ISSF) felmentette. A világ- és Európa-bajnok Sidi ellen a szállodai videófelvételek alapján eljárást indított a magyar szövetség, és felfüggesztette, így ő nem vehet részt a kontinensviadalon. A komáromi versenyző a múlt héten közleményben utasította vissza a vádakat.

Péni élete legnehezebb időszakát igyekszik átvészelni, akinek a családja és a barátnője támasza jelenthet vigaszt a bajban. Az Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai győztes és vb-ezüstérmes sportlövőt lelkileg rendkívül megviselték a vele történtek – írja a Blikk.

„Szeretlek!” – írta az Instagramon Péni kedvese, az ugyancsak sportlövőként tevékenykedő Szanja Vukasinovics, aki évek óta boldog kapcsolatban él szerelmével.


    Péni mellett Pekler Zalán és Hammerl Soma is lőállásba vonult hétfő délelőtt, előbbinek pedig csupán két tized hiányzott ahhoz, hogy döntőbe jusson és versenyben legyen az olimpiai kvóta megszerzéséért. Pekler 626,9 körrel zárta az alapversenyt, a 627,1 körös eredmény viszont már finálés szereplést jelentett volna számára.
    Hammerl 622,4 kört lőtt, és ezzel a 45. pozícióban fejezte be az alapversenyt.
    A döntőt 16 órától rendezik.


Címlapfotó: Fotó: Grnák László

5180cookie-checkPéni döntős, Pekler lemaradt