A Ferencváros bebiztosította címvédését a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a 30. forduló keddi játéknapján otthon 3-0-ra legyőzte az Újpestet.

A zöld-fehéreknek jelenleg 69 pontjuk van, a második Puskás Akadémiának pedig 55. A fővárosiak még három, a szerdán pályára lépő felcsútiak pedig négy mérkőzést játszanak a mostani bajnoki szezonban.
    Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen, erre 14 éve nem volt példa az NB I-ben. Legutóbb a Debrecen tudott triplázni.
    A Ferencváros tavaly a selejtezőből indulva a főtáblán szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, újabb elsőségének köszönhetően a következő idényben is indulhat a sorozat kvalifikációjában.

    OTP Bank Liga, 30. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (2-0)
———————————–
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
    gólszerzők: Uzuni (13., 77. – a másodikat 11-esből), Nguen (30.)
    sárga lap: Lovrencsics (22.), Laidouni (39.), Civic (53.), illetve Pauljevic (7.), Onovo (17.), Boli (53.)

    Ferencváros:
    ————
Bogdán – Lovrencsics (Botka, a szünetben), Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni – Uzuni, Nguen, Zubkov – Boli (Somália, 71.)

    Újpest:
    ——-
Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski – Pauljevic (Simon, 61.), Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 61.), Antonov – Tallo (Perosevic, 61.), Beridze

    Az első félidőben szervezetten védekező, mezőnyben sokat dolgozó Újpest többnyire megálljt tudott parancsolni a labdabiztos és gyors játékot bemutató Ferencvárosnak. A hazaiak azonban így is kidolgoztak öt helyzetet, amiből kettőt gólra váltottak: a 13. percben Uzuni, a 30. percben Nguen volt eredményes. A vendégek – akiknél a kezdőben kizárólag légiósok kaptak szerepet mezőnyben – eközben semmi veszélyt nem jelentettek Bogdán kapujára. A hazaiak nyáron szerződtetett kapusa – a szombati bemutatkozását követően – másodszor jutott játéklehetőséghez a zöld-fehéreknél.


    Paprikás jelenetekkel vette kezdetét a második félidő, Civic és Tallo kakaskodását – amelybe a sárga lapot begyűjtő főszereplőkön kívül rögvest bekapcsolódtak a társak is – követően fél perccel az újpesti center egy másik eset kapcsán az oldalvonalnál még Szerhij Rebrovval, a hazai edzővel is heves szóváltásba keveredett.


    Az Újpest bátrabban támadott, a kapuk azonban sokáig nem forogtak veszélyben, a 70. perc tájékán viszont a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, majd a 77. percben büntetőhöz is jutottak, amit Uzuni értékesített. A hajrá nem tartogatott újabb izgalmakat, az eredmény nem változott.


    A Ferencváros sorozatban hetedszer győzte le az Újpestet – ötödször pályaválasztóként -, ezek közül a legutóbbi hat fellépésén kapott gól nélkül végzett. A lila-fehérek immár 591 perce gólképtelenek a zöld-fehérek ellen. Az Újpest több mint két éve nem szerzett pontot a Ferencváros ellen, vendégként négy és fél éve.