A labdarúgó NB I szerdai, a 20. fordulóból elhalasztott Újpest–FTC derbije elé összegyűjtött érdekességekből, statisztikákból kiderül, hogy tétmérkőzésen először találkozik zárt kapuk mögött a két nagy rivális, mint ahogy az is, hogy a lilák több mint egy éve tudtak legutóbb mérkőzést nyerni a pályarekonstrukció miatt sokáig zárva tartó Szusza Ferenc Stadionban.

A mostani meccset eredetileg február 8-án rendezték volna, de miután a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege alkalmatlan volt a játékra, április 21-re halasztották a 20. forduló találkozóját, majd a koronavírus-járvány miatt csúszott tovább az időpont.

 

300 néző előtt már rendeztek Újpest–Fradit, zárt kapuk mögött sosem

Az Újpest tétmérkőzésen először (ebben az évadban másodszor) játszhat a saját stadionjában azóta, hogy februárban 1–0-ra kikapott a Fehérvártól, majd játékra alkalmatlanná nyilvánították a stadion egyszer használt új gyepszőnyegét.

Olvasd el a Nemzeti sport cikkét

 

 

Amennyiben az Újpest megveri a Ferencvárost, úgy a 9. helyről a Debrecent és a Kisvárdát megelőzve a 7.-re lép előre, de ha kikap, akkor marad az egypontos előnye a kieső helyen lévő ZTE-vel szemben.