Újpest emblematikus épületegyüttese a magyar állam tulajdonában van. Az elmaradt fejlesztések és a rossz műszaki állapot miatt 2014-ben bezárták a kórházat. Most azonban az ingatlanra ingyenes vagyonjuttatási igényt nyújtott be az önkormányzat:

Az utolsóként elhangzó azonnali kérdés az újpesti kórházzal foglalkozott. Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmeket tárgyalt, valamint bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitáit folytatta le.

DK: visszaadják-e Újpestnek a kórházát?

A több mint százezres – vonzáskörzetével együtt közel kétszer ekkora – Újpest valamennyi kórházát bezárták az utóbbi években, pedig a helyiek kórházat akarnak – mondta Varju László (DK), ezzel a megfelelő szolgáltatások biztosítását kérve azonnali kérdésében a miniszterelnöktől.
Újpesten legyen újra egészségügyi ellátás, kórház! – kérte ellenzéki politikus.
Orbán Viktor miniszterelnök – a kérdést kétségtelenül jogosnak nevezve – megemlítette: egy kormánydöntés szerint november 30-ig egyeztetnie kell a kijelölt kormánytagnak a kerület vezetőjével arról, mi legyen a most üresen álló épület jövője,”tehát várjuk, hogy a polgármester úrral meg tudjunk egyezni”.

Viszonválaszában a DK-s politikus örömét fejezte ki az egyeztetés miatt, „normális, tisztességes egészségügyi ellátást”  kérve a térségnek.

Az újpestiek majd eldöntik, mit szeretnének, és a kormány kijelölt egy minisztert, hogy tárgyaljon a polgármesterrel arról, hogy mi legyen ezzel az üresen álló épülettel – közölte viszontválaszában Orbán Viktor, reményét fejezve ki, hogy mindenki számára kielégítő megoldás születik.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament lefolytatta a ritka betegségben szenvedők támogatásának elősegítéséről, a helyi önkormányzatok pénzügyi függetlenségének helyreállításáról, az energiaárak csökkentése érdekében a rezsicsökkentések végrehajtásáról, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról szóló törvénymódosítások tárgysorozatba vételi kérelmeinek vitáit.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .