Kanász-Nagy Máté alpolgármester a Facebook oldalán osztotta meg az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet legújabb közleményét.

 “a telefonos távkonzultáció megkönnyítése és gyorsabbá tétele érdekében mától minden szakrendelés elérhető mobiltelefonon is.”

A telefonos távkonzultáció megkönnyítése és gyorsabbá tétele érdekében mától minden szakrendelés elérhető mobiltelefonon is. Az egyes rendelésekhez tartozó egyedi mobilszámok az SZTK honlapján, az adott szakrendelésnél találhatók meg. Ezek mellett a korábbi, vonalas telefonszámok is hívhatók, de kérjük pácienseinket, hogy az immár kötelező telefonos konzultáció miatt elsősorban a mobilszámokat használják.

Fokozatosan indul újra az ultrahang és mammográfia

Az emberi erőforrások miniszterének, a hét végén kiadott rendelete szerint az ultrahang diagnosztikai vizsgálatok elvégzéséhez nincs szükség előzetes negatív Covid PCR tesztre. Ennek megfelelően Szakrendelőben is újra elindulhatnak az ultrahang és mammográfia vizsgálatok, fokozatosan, ezen a héten az ultrahang, a jövő héten a mammográfia, az orvosi kapacitás függvényében. Elsőként azon páciensek vizsgálatát végezzük, akiknek korábban volt időpontjuk, de azt a koronavírus-járvány miatt törölni kellett.

Ezen pácienseinket kollégáink telefonon keresik meg új időpont egyeztetés miatt. A későbbiekben az előjegyzési listán szereplő páciensek következnek, a jelentkezések sorrendjében, akiket szintén telefonon keresünk meg.