A járvány alatt is nyitva tart a hajléktalan betegeket fogadó máltai rendelő – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vasárnap az MTI-vel.

Közleményükben kiemelték: a lehűlésre tekintettel a szeretetszolgálat ideiglenesen újra megnyitotta alacsony küszöbű szükségszállóját egy használaton kívüli dél-budai kollégium tornatermében. Erre azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt a hajléktalanszállókon is felvételi zárlatot rendeltek el, így kellett egy hely, ahol az utcán éjszakázó, ám a hideg elől menedéket kereső embereket néhány éjszakára elhelyezhetik a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. A járvány miatt szükségessé vált korlátozó intézkedések a hajléktalan embereket ellátó egészségügyi intézmények működését is érintik, a Szeretetszolgálat Batthyány téri egészségügyi centruma azonban továbbra is fogadja a hajléktalan embereket.
A fővárosi Batthyány téri központban működő, hajléktalan betegeket ellátó 24 órás egészségügyi centrumban új eljárási protokoll szerint fogadják a pácienseket – írták, hozzátéve: a rendelés folyamatosan zajlik, az intézményt a járvány alatt is napi 20-40 beteg keresi fel.
Kitértek arra is, hogy az elmúlt napokban két beteg mutatott olyan tüneteket, amit az előírások alapján az orvosnak jelenteni kellett. A betegeket haladéktalanul elkülönítették, a gyanú azonban nem igazolódott.

2860cookie-checkA járvány alatt is nyitva tart a hajléktalan betegeket fogadó máltai rendelő