A 2020-as költségvetés elfogadásával folytatódik a rendszám nélküli autók elszállítása Újpest közterületeiről. A tulajdonosok még elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket.

Újpest idei költségvetése megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy hamarosan folytatódjék a kerületben leállított, forgalmi rendszám nélküli, „üzemképtelen” járművek elszállítása, bár ez nem kötelezően ellátandó önkormányzati feladat – mondta el az Újpesti Naplónak Mohai Zoltán, az Újpesti Önkormányzati Rendészet osztályvezető-helyettese. Ez a munka minden évben több száz nyilvántartásba vett autót jelent, amelyekkel kapcsolatosan különböző hatósági intézkedések megtétele szükséges.

A lakossági bejelentés alapján vagy közterületi ellenőrzés során észlelt, rendszám nélküli jármű szélvédőjére a rendészeti feladatokat ellátó hivatalos személy (közterület-felügyelő) először egy értesítést helyez, amely tájékoztat a vonatkozó jogszabályokról, és arról, hogy változatlan állapot – azaz folytatólagos jogsértés megállapítása esetén  10 nap múlva kezdeményezik a gépjármű hatósági elszállítását a közterületről.

Az „üzemképtelen” és/vagy roncs járművek elszállításukat követően az önkormányzattal szerződésben álló közreműködő telephelyére kerülnek, és az intézkedésről kötelezően értesítést kap a kerületi rendőrkapitányság is. Az elszállított járműveket hat hónapig tárolják a telephelyen, ez alatt rendezheti a levélben értesített tulajdonos/üzembentartó a szállítással és tárolással járó költségeket, és tulajdonjog-igazolás meglétét követően viheti el járművét a telephelyről.

Ha nem teszi meg, az autót vagy elárverezik, vagy megsemmisítik a jármű állapota alapján, melyet szakértő állapít meg. Ha az autót értékesítik, és a jogosultságát igazolni tudó tulajdonos/üzembentartó jelentkezik az árveréstől számított 6 hónapon belül, megkapja a költségekkel csökkentett vételárat.

Az elszállított gépjárműveket a T.P.ZS. Kft. 1151 Budapest, Mélyfúró út 3. szám alatti telephelyén tárolják. A telephely elérhetősége:
+36 1-306-4479, +36 20/946-65-29

Ha forgalmi rendszám nélküli gépjárművet észlel, kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében hívja munkaidőben az Újpesti Önkormányzati Rendészet telefonszámát:

Telefon: 231-3250
Fax: 231-3282
+06/70 452-05-90 (ügyfélfogadási időn kívül)

2070cookie-checkFolytatódik a rendszám nélküli autók elszállítása a kerületből

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .