A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2019. december 12-én 17 óra körül betört Budapest XIII. kerületében, egy Katona József utcai lakásba, és onnan pénzt vitt el, míg társuk egy parkoló autóban várta őket.

A IV. kerületi nyomozók és a Zseblopási Alosztály nyomozói a 20 éves R. Jánost, a 42 éves J. Gézát, és a 47 éves R. Jánost az V. kerületi Szent István körúton elfogták, és az újpesti rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrök a férfiaknál több százezer forintot és valutát, illetve betöréshez használatos eszközöket találtak. A nyomozók az elkövetők lakásán kutatást tartottak, amely során 400 ezer forintot találtak, valamint a pénzzel együtt három autót is lefoglaltak. A rendőrök a bevezetett nyomozási cselekmények és az adatgyűjtések során megállapították azt is, hogy a feltételezett elkövetők közül ketten – a 47 éves R. János és a 42 éves J. Géza – Budapesten, egy XI. kerületi és egy IV. kerületi lakásba is betörtek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három férfit a XIII. kerületi eset kapcsán lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően a 47 éves R. Jánost és J. Gézát gyanúsítottként kihallgatták a további két betörés miatt is. Az újpesti nyomozók a három férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság 2019. december 15-én elrendelte a 47 éves R. János és J. Géza letartóztatását.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .