Az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek – közölte az adóhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a NAV webes felületén, és a papíralapú postázás is folyamatos.
    Kifejtették, április közepéig 400 ezerrel több látogatást regisztrált a NAV online-bevalláskitöltő rendszere, mint tavaly. Egyre többen választják az online megoldást a tervezetük elfogadására, kiegészítésére, valamint a beküldésre egyaránt. Míg a bevallást a NAV eSZJA-portálján intézők száma évről évre 10 százalékkal nő, addig a papíralapú megoldást választók száma ugyanilyen arányban csökken.


    A csaknem ötmillió adózó közül – az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek mellett – azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amit az adóbevallási tervezet nem tartalmaz. Ilyen például a lakáskiadásból, ingatlanértékesítésből, ingóértékesítésből származó jövedelem – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb IV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Újpest, 55 900 000 HUF
    on 2024.04.25. at 17:24

    Eladó egy nagyon szép, felújított, napfényes, erkélyes lakás a 4. kerületben, Újpest Központ környéken.Az ingatlan 53 nm-es 2 +1 szobás, egy panelprogramos, nagyon jó állapotú és rendszeresen karbantartott társasház 6. emeletén található.A lakás gyönyörű, minőségi, külföldről behozott és …

  • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Káposztásmegyer, 64 900 000 HUF
    on 2024.04.25. at 17:24

    Káposztás ii-n eladó 64nm-es, 3 szobás (nappali+2 hálószoba), nagy erkélyes, köztes emeleti, kitűnő állapotú lakás közel 9nm-es erkéllyel.Az ingatlan 3 évvel ezelőtt teljes felújításon esett át, a konyha 1 évvel ezelőtt lett cserélve.Nappaliba klíma, elektromos redőny és szúnyogháló, a há…

  • Eladó lakás Budapest IV. kerület, 48 000 000 HUF
    on 2024.04.25. at 17:24

    Befektetők, fiatal párok figyelem!Csok pluszra is alkalmas lakás újpest kertvárosában!Iv. kerület csendes részén eladó, egy 49 nm-es 2 külön nyíló szobás, erkélyes jó állapotú, lakás, egy 1989- ben épült csúsztatott zsalus, szigetelt társasházban.A lakásról röviden:

  • Eladó ház Budapest IV. kerület, Újpest, 39 000 000 HUF
    on 2024.04.25. at 17:24

    Újpesti Családi Otthon Vár Önre!Kivételes Hangulatú, Szép Állapotú Házrész! 50 Nm, 1+1 Szoba, Nagyszerű Elrendezés! Keresi Az Ideális OtthonT?Fedezze fel ezt az 1960-as években épült, de folyamatosan karbantartott, kényelmes és igényes házrészt Budapest IV. kerületében, Újpest ker…


    A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők, az egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek, az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetüket a tevékenységükből származó adatokkal vagy saját maguknak kell elkészíteniük a bevallásukat és beküldeniük a NAV-hoz – olvasható a közleményben.
    Hangsúlyozzák, ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné megkapni az összeget.

A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni – tájékoztatott az adóhivatal.