Az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek – közölte az adóhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a NAV webes felületén, és a papíralapú postázás is folyamatos.
    Kifejtették, április közepéig 400 ezerrel több látogatást regisztrált a NAV online-bevalláskitöltő rendszere, mint tavaly. Egyre többen választják az online megoldást a tervezetük elfogadására, kiegészítésére, valamint a beküldésre egyaránt. Míg a bevallást a NAV eSZJA-portálján intézők száma évről évre 10 százalékkal nő, addig a papíralapú megoldást választók száma ugyanilyen arányban csökken.


    A csaknem ötmillió adózó közül – az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek mellett – azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amit az adóbevallási tervezet nem tartalmaz. Ilyen például a lakáskiadásból, ingatlanértékesítésből, ingóértékesítésből származó jövedelem – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb IV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Káposztásmegyer, 55 000 000 HUF
  on 2023.09.30. at 05:38

  Újpest – Káposztásmegyer I. Kiemelten szép részén, 4 emeletes házban 88 m2-es, 3 szobás, erkélyes, napfényes panellakás eladó!Káposztásmegyer I.-En, 4 szintes, cseréptetős ház 2. emeletén található ez a jó állapotú, meleg hangulatú, tágas terekkel bíró napfényes panellakás csendes, parkos…

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Újpest, 29 900 000 HUF
  on 2023.09.30. at 05:38

  Újpest kertvárosi részén, emeleti tégla garzon eladó!A kedvelt Szent László téren kínálok eladásra, egy 2. emeleti, jó állapotú azonnal költözhető 1 szobás lakást.Főbb paraméterei:-36nm/ 1 szoba-gázkonvektor fűtés/ gázbojler szolgáltatja a meleg vizet-jó elosztású-…

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Újpest, 25 900 000 HUF
  on 2023.09.30. at 05:38

  Újpesten eladó egy újonnan felújított téglalakás!A lakás földszinti ,29 nm-es,1 szobás , ideális otthona lehet egy egyedülállónak vagy akár egy fiatal párnak.Az ingatlan 2023-ben lett teljeskörűen felújítva, esztétikailag és műszakilag. a belmagassága 3méter, ami lehetőséget nyújt…

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Káposztásmegyer, 54 900 000 HUF
  on 2023.09.30. at 05:38

  54,9 Mft fix áron 79 m2!Budapest IV. kerületében, Káposztásmegyer 1. Lakótelep legjobb utcájában, a Dunakeszi utcában, 3 emeletes sátor tetős társasház felső szintjén tulajdonostól eladó egy 79 m2-es 3 szobás, jó beosztású, keleti-nyugati tájolású (dél felöl nem süti a Nap), dual-split klímás…


    A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők, az egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek, az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetüket a tevékenységükből származó adatokkal vagy saját maguknak kell elkészíteniük a bevallásukat és beküldeniük a NAV-hoz – olvasható a közleményben.
    Hangsúlyozzák, ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné megkapni az összeget.

A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni – tájékoztatott az adóhivatal.

5000cookie-checkNAV: az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását