NAV: az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását

Az idén 225 ezren kérték az szja-tervezet postázását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek – közölte az adóhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a NAV webes felületén, és a papíralapú postázás is folyamatos.
    Kifejtették, április közepéig 400 ezerrel több látogatást regisztrált a NAV online-bevalláskitöltő rendszere, mint tavaly. Egyre többen választják az online megoldást a tervezetük elfogadására, kiegészítésére, valamint a beküldésre egyaránt. Míg a bevallást a NAV eSZJA-portálján intézők száma évről évre 10 százalékkal nő, addig a papíralapú megoldást választók száma ugyanilyen arányban csökken.


    A csaknem ötmillió adózó közül – az egyéni vállalkozók, őstermelők és áfás magánszemélyek mellett – azoknak mindenképpen ki kell egészíteniük az szja-bevallási tervezetet, akiknek olyan jövedelmük volt tavaly, amit az adóbevallási tervezet nem tartalmaz. Ilyen például a lakáskiadásból, ingatlanértékesítésből, ingóértékesítésből származó jövedelem – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb IV. kerületi ingatlan hirdetéseiből

 • Eladó ház Budapest IV. kerület, Megyer, 80 000 000 HUF
  on 2022.10.07. at 18:35

  Tökéletes otthon családias környezetben – eladó sorházi lakás Budapest iv.Kerület !A családi ingatlan megvételre kínál egy – Újpest kertvárosi részén, családi házas környezetben elhelyezkedő – 81 nm-es, 1+2 fél szobás sorházi lakást, 397 nm saját kerttel.AZ ingatlan jellemzői….

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Újpest, 25 900 000 HUF
  on 2022.10.07. at 18:35

  Eladó Újpesten, a Thaly Kálmán utcában, kiváló közlekedés mellett egy részben felújított, egyszobás, 32 m2-es, gondozott kertre néző, délkeleti fekvésű, világos, tehermentes, alacsony rezsivel rendelkező, egyedi gázfűtésű, első emeleti hangulatos, fiatalos lakás.Az ingatlan egy nyugodt cs…

 • Eladó lakás Budapest IV. kerület, Újpest, 26 900 000 HUF
  on 2022.10.07. at 18:35

  Igényesen, 2022-ben felújított, egyedi fűtésű, alacsony rezsiköltségű lakás Újpest központjától 5 percre!Eladó Újpesten az Attila utcában, 1 szobás, nagyon világos, utcára néző, 2022-ben műszakilag és esztétikailag is teljesen felújított, azonnal költözhető, tehermentes hangulatos 35 m2-e…

 • Eladó ház Budapest IV. kerület, Megyer, 89 900 000 HUF
  on 2022.10.07. at 18:35

  Kiváló lehetőség Megyeren!Újpesten kiemelt zöldövezeti családi házas részén Megyeren, kiváló közlekedés mellett eladó egy saját, 357 nm-es telken elhelyezkedő, 100 m2-es, jelenleg 3 szobás, de könnyedén 4 szobássá alakítható tégla építésű, jó állapotú cirkó fűtésű, világos, keleti-nyugati…


    A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők, az egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek, az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezetteknek mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetüket a tevékenységükből származó adatokkal vagy saját maguknak kell elkészíteniük a bevallásukat és beküldeniük a NAV-hoz – olvasható a közleményben.
    Hangsúlyozzák, ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné megkapni az összeget.

A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni – tájékoztatott az adóhivatal.

Comments are closed.