Főnyomóvezetékek öblítését végzik a kerületben

A Fővárosi Vízművek Zrt. a kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő észak-pesti főnyomóvezetékek öblítését végzi.

Kedves Újpestiek!

Engedjék meg, hogy ezúton tájékoztassuk: a Fővárosi Vízművek Zrt. 2021. április 15. és április 23. között, több szakaszban a kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő észak-pesti főnyomóvezetékek öblítését végzi az alábbiak szerint:

2020 április 22-én 7.00 óra és 2021. április 23-án 15.00 óra között

A munkálatok víznyomáscsökkenést, vízzavarosodást okozhatnak.

Társaságunk a járványhelyzetre való tekintettel mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, melyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné. Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gerinc- és főnyomóvezetékek öblítése.

Természetesen ezeknek a munkálatoknak a során is igyekszünk a lehetőségekhez mérten a szolgáltatás folyamatosságát fenntartani. Minden tervezett karbantartási vagy rekonstrukciós munka esetében gondos mérlegelést követően, még fokozottabb előkészítéssel és figyelemmel járunk el annak érdekében, hogy a vírus miatt az eddigieknél is jobban felértékelődött, a fertőzés terjedésének megakadályozásában kulcsfontosságú ivóvíz zavartalanul rendelkezésére álljon minden fogyasztónknak.

A minden tavasszal és ősszel esedékessé váló hálózattisztítás minden esetben kizárólag az illetékes hatóságok és intézmények előzetes tájékoztatását és a velük való egyeztetést követően történhet.  A több évtizede kialakított menetrend és eljárás szerint, a technológiai és közegészségügyi előírások legszigorúbb betartásával végzik szakembereink az idei év első hálózatöblítéseit is.

A tervezett karbantartási munkálatok elvégzése hosszú távon biztosítja a kerület lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet.

Köszönjük a kerület lakosainak türelmét és megértését!

Comments are closed.