Indulhat a bérlakás program

Indulhat a bérlakás program Újpesten. Erről a városrész polgármestere Déri Tibor (Momentum) számolt be Facebook oldalán, amit változtatás nélkül közlünk.

 

‼️HAMAROSAN KEZDŐDHET AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSASHÁZÉPÍTÉS‼️

ℹ️A mai napon véget ért egy nagyon nehéz, bonyolult,…

Közzétette: Déri Tibor – 2020. május 22., péntek

 

A mai napon véget ért egy nagyon nehéz, bonyolult, viszonylag hosszú közbeszerzési eljárás, melynek keretében a Károlyi István utca 25. szám alatti ingatlanon önkormányzati bérlakásokat építhetünk nagyrészt EU-s forrásból.

Tavaly év végén forráshiányra hivatkozva az új városvezetés és képviselő-testület elkaszálta az eredményhirdetés előtt az akkori közbeszerzési eljárást, és úgy döntöttünk – vállalva a kockázatokat -, hogy ugyanazokkal a műszaki paraméterekkel, de új eljárást folytatunk le. Akkor a kvázi nyertes vállalkozó ezt a projektet nettó 1,399 milliárd forintért végezte volna el.

A januárban indított közbeszerzési eljárás a Közbeszerzési Döntéshozó Testület döntésével ma véget ért. Ma bebizonyosodott, hogy az, amit gondoltunk – például, hogy olcsóbban is meg lehet építeni – nem volt megalapozatlan. A nyertes vállalkozás 1,219 milliárd forintért végzi el a feladatát, és újra épülhetnek bérlakások Újpesten.

Ezúton is szeretném megköszönni azon kollégáink munkáját, akik szerves részei voltak és lesznek is a projektnek! Köszönöm, hogy kitartottak a nagy nyomás ellenére is, és sokszor hétvégéiket áldozták fel ezért a projektért.