Az alapvető élelmiszereket és gyógyszereket eljuttatják hozzájuk, ha otthon maradnak. 

A koronavírus minden létező kutatás és eddigi tapasztalat szerint kiemelt veszélyt jelent az idősek számára. A kormány és az önkormányzat is arra kéri a 70 évesnél idősebb embereket, hogy amennyire csak lehet, maradjanak otthonaikban, kerüljék, hogy közösségbe, tömegbe menjenek.

A jogszabályok értelmében a 70 éven felüli személyek ellátásáról mindenekelőtt családtagjaik kötelesek gondoskodni. Erre azonban számos esetben nincs lehetőség. Erre tekintettel a IV. kerületi önkormányzat vállalja, hogy gondoskodik azoknak a 70. életévüket betöltött helyi lakosoknak az ellátásáról, akik

  • vállalják, hogy lakóhelyüket, vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el,
  • Az érintetteken kívül a távol élő családtagok, ismerősök, vagy akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

A segítségnyújtás a helyben történő alapvető élelmiszer bevásárlására, tisztító- és tisztálkodási szer vásárlása, valamint a gyógyszerek kiváltására terjed ki.

A kérelem ITT ÉRHETŐ EL az önkormányzat honlapján, valamint ügyfélszolgálatán (Budapest IV. kerület, István út 15. szám, és Budapest IV. kerület Király utca 12-14. szám alatt).

A kitöltött, aláírt nyomtatvány benyújtható az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest IV. kerület, István út 15. szám és Budapest IV. kerület Király utca 12-14. szám alatt), vagy elektronikus úton a vasarlas@ujpest.hu e-mail címen.

A segítségnyújtás a járványügyi veszélyhelyzet fennállásának idejéig tart, valamint addig, amíg a kérelmező a lakóhelyét, otthonát nem hagyja vagy hagyhatja el.